Финален акорд: Приключиха снимките на „Гунди – Легенда за любовта“

„Най-вълнуващият етап от създаването на филма приключи. Всички сме много въодушевени, вдъхновени и малко тъжни, че свърши. Целият снимачен екип и актьорски състав дадоха всичко от себе си! Всеки един от нас беше омагьосан от историята, която разказваме във филма. Тази магия сякаш ни носеше на ръце и ни даваше сили да преодолеем предизвикателните условия в разгара на лятото и натрупаната умора. Сега предстои много отговорен етап от продукцията и нямам търпение да започнем работа по монтажа“.

Фото кредит Иво Тицин

С тези думи режисьорът на филма „Гунди – Легенда за любовта“ Димитър Димитров сложи финалният акорд на снимачния процес. Лентата, на която Sesame е генерален партньор, предизвика истински вулкан от емоции сред целия екип, а любовта, с която всички подходиха към работата си дава ясна заявка за качество на продукцията.

Фото кредит Иво Тицин

Филмът ще види бял свят през 2024 година, а в момента екипът се заема с тежката задача да „опакова“ целият снимачен процес в един завършен за екрана продукт.

Фото кредит Иво Тицин

За да върне лентата назад и да се усети духът на 60-те и 70-те години максимално точно и въздействащо, филмът е заснет със специални анаморфни обективи. Те пресъздават „несъвършенствата“ на обективите, използвани през 70-те години в киноиндустрията и за разлика от съвременната техника, която има за цел да покаже кристално чист образ, тези обективи, претворяват пластиката на картината от онова време, придавайки усещане за маслено платно. Подобна техника е използвана при заснемането на много холивудски продукции, една от които „Бохемска рапсодия“ – филмът, проследяващ живота на Фреди Меркюри. За да се подсили този ефект, творческият екип изготвя специална таблица с цветове, типични за почти всички качествени филми през 60-те и 70-те. Машината на времето ще се завърти и ще ни върне по магичен начин в периода между 1959 г. и 1971 г. година благодарение на специалните ефекти, за които ще се погрижат копродуцентите на филма ImmerseFX (Visual Effects Studio).

Фото кредит Иво Тицин

„Реализирането на филма „Гунди – Легенда за любовта“ е една сбъдната професионална мечта и несъизмеримо предизвикателство. Малцина имат шанса да бъдат част от създаването на проект с подобна кауза и такъв мащаб, поради което съм невероятно щастлив, че имах тази възможност. Дадох всичко от себе в този искрен филм.“, допълва операторът Борис Славков.

Фото кредит Борис Славков

За заснемането на сценария Емил Бонев споделя: „Благодарен съм на съдбата, че ме срещна с продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов. Без тяхната изключителна отдаденост на идеята този филм нямаше да се случи. Благодаря от сърце на всички замесени в киномагията „Гунди – Легенда за любовта“. Невероятният екип, с който имах честта да работя, направи вълшебна мечтата ми! Това е сън наяве. Сътвориха го с талант и всеотдайност. Заедно! Димитър Димитров предаде душа на написаното като истински голям майстор, а Борис Славков изрисува филма с виртуозна артистичност с третото си око и цялата палитра на прекрасната си душа. Ролите в този филм дочакаха актьорите си. И избраха точно тези, които ще ги надградят по най-добрия начин. Убеден съм, че ще направим добър и честен филм. Такъв, какъвто е достоен за Георги Аспарухов – Гунди.“.

Фото кредит Борис Славков

За екипа на Sesame бе истинско удоволствие, че имаше възможността да даде своя принос към създаването на лентата за един от най-успешните и обичани спортисти на България.

Ще се видим пред екраните!