Започнаха снимките на „Гунди – легенда за любовта“. Sesame.bg е генерален партньор на лентата

Днес в София започнаха снимките на най-новия български игрален филм „Гунди – легенда за любовта“.

Sesame е генерален партньор на лентата, посветена на великия и обичан футболист от миналото, Георги Аспарухов – Гунди, а очакваният с огромен интерес проект ще проследи живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа.

„Продукция от подобен мащаб няма как да се осъществи без нашите партньори. Благодарим на Sesame, които повярваха в това начинание и са с нас от самото начало“, споделиха продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов по време на официалната пресконференция за старта на снимките на филма.

Работата на терен ще продължи 2 месеца, а бюджетът на мащабната продукция е близо 4 милиона лева.

Главната роля е поверена на талантливия актьор от Народен театър „Иван Вазов“ – Павел Иванов, който ще има нелеката и отговорна задача да влезе в обувките на избрания за „Футболист на столетието“ в България Георги Аспарухов – Гунди. Младата Александра Свиленова пък ще се превъплъти в най-голямата любов и вдъхновение на Гунди, неговата съпруга Величка Маркова – Лита.

Нелеката задача да ни пренесат в 60-те и 70-те години ще имат режисьорът Димитър Димитров, двигателят и сценарист на проекта Емил Бонев, главният оператор Борис Славков и продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов, чиято задача е да сглобят най-добрия отбор от професионалисти. В това отношение важна помощ ще окаже и Станислав Ангелов – Пелето, който влиза в ролята на футболен консултант на продукцията.

Премиерата на продукцията е планирана за началото на 2024 г.

ЕКИПЪТ

Павел Иванов, в ролята на Гунди, завършва НАТФИЗ през 2016 година при Стефан Данаилов. През 2014 година става част от трупата на Народния театър. През 2016 година името му добива популярност и в телевизията, благодарение на сериала ,,Полицаите от края на града”. Следват участия и в други телевизионни формати, последният от които е „Татковци”. Успоредно с тези театрални, телевизионни и кино ангажименти – Павел Иванов обикаля страната и Европа с пътуващи спектакли.

Александра Свиленова, в ролята на Лита, прави за първи път голяма роля в киното. Тя учи актьорско майсторско за драматичен театър в класа на проф. д-р Ивайло Христов. Участва в представлението на учебния театър на НАТФИЗ – „Шексперимент“.

Димитър Димитров е режисьор на сериалите „Отдел издирване“, „Дяволското гърло“, „Откраднат живот“, „Връзки“, „Дървото на живота“, „Съни бийч“, „Мен не ме мислете“.  Дебютът си в игралното кино прави на 27 години с филма „Събирач на трупове“, който участва в селекцията на редица престижни международни фестивали. Има опит още в късометражно и документално кино.

Емил Бонев, след завършването на ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“, има 60 роли и национални награди. Автор е на пиесите „Морска сол“, „Пакетче семки“, „Покер“, „Кантон 117“, „$910“, играни в страната и чужбина. Драматургичен консултант и диалогист е на филма „Пазачът на мъртвите“ на Илиян Симеонов, и сценарист на лентите „Прогноза“ на Зорница София и „Засукан свят“ на Мариус Куркински. Главен сценарист е на сериалите „Морска сол“, „Недадените“ и „Скъпи наследници“. Режисьор е на десетки спектакли, между които „Гнездо на ангели“ в Драматичен театър „Николай Масалитинов“ – Пловдив“, „Мъжка задушница“ в Драматичин театър „Сава Огнянов“ – Русе, „Бонбон“ в Народен театър „Иван Вазов“, „Сюрприз“ на Младежки театър „Николай Бинев“, „Чиничита“ и „Убийство без убийство“ в Театър 199 – „Валентин Стойчев“.

Борис Славков е оператор. Работил по сериалите „Войната на буквите“, „Отдел издирване“, „Откраднат живот“, „Дяволското гърло“, „Съни бийч“, „Мен не ме мислете“, както и по филмите „Шекспир като улично куче“, „Всичко, което тя написа“, „Събирач на трупове“.