Топ 5 на трансферите през лятото

Лято е. Докато ти пиеш коктейли на плажа, големите клубове правят гръмки трансфери. Целта е ясна – да бъдат по-силни от миналата година. За това решихме да си направим наш Топ 5 на този трансферен прозорец, макар и все още да не е затворил.

5. Пол Погба – французинът премина от Манчестър Юнайтед в Ювентус със свободен трансфер. Халфът сложи подпис под договор за 4 години и ще прибира около 9,5 млн. евро на сезон. След не особено успешен престой в Юнайтед, той реши да се завърне в Торино с идеята да възроди кариерата си. Дали ще успее, предстои да разберем. Нашето скромно мнение е, че е приключил с големия футбол. Дано ни опровергае.

4. Ромелу Лукаку – белгиецът се завърна в Интер, с който стана шампион на Италия през 2020/21 г. След това бе продаден на Челси, но престоят му там не бе според очакванията. За това неговото желание бе да напусне лондончани, макар и под наем за една година. Другото лято двата клуба ще преговарят за негов трансфер.

3. Садио Мане – сенегалският футболист напусна Ливърпул в посока Байерн след шест незабравими години на „Анфийлд“. За „червените“ той изигра 269 мача, в които реализира 120 гола и асистира за още 38. Договорът му изтичаше следващото лято и мърсисайдци предпочетоха да го пуснат за ниска сума ( 32 млн. евро), от колкото без трансферна сума. Договорът на Мане с Байерн е за срок от три години.

2. Роберт Левандовски – след продължителна сага, трансферът на поляка в Барселона е факт. След 331 мача, в които отбеляза 307 гола с екипа на Байерн, нападателят подписа тригодишен договор с каталунците. Барселона ще плати на „баварците“ 45 млн. евро твърда сума + още 5 под формата на бонуси. В лицето на Левандовски, Барса вижда човекът, който ще върне трофеите на „Камп Ноу“ след няколко трудни сезона последните години.

1. Ерлинг Холанд – това ли е топ трансферът на лятото? Норвежецът премина в Ман Сити срещу „скромната“ сума от 60 млн. евро. Той подписа петгодишен договор с клуба и ще прибира по 375 хиляди паунда на седмица. Основната цел пред клуба е спечелването на Шампионска Лига – единственият трофей, който се изплъзва до момента на клуба. За Борусия Дортмунд той изигра 89 мача, в които се разписа 86 пъти.

Това е нашият топ 5, а на теб ти пожелаваме един незабравим и вълнуващ футболен сезон, в който любимият отбор да надмине очакванията ти. А за да ти бъде още по-интересно, не пропускай да следиш интересните ни предложения тук.