Световното в Катар през нашите очи

Световното приключи преди няколко дни, но още ни държи влага от всички емоции, които преживяхме в последния месец, и за това решихме да ти предложим в няколко изречения кой какви ги свърши на турнира.

Най – добър играч: тук изненада няма – Меси, естествено. Дълго време бе критикуван ( и с право), че така и не успява да поведе Аржентина към световния връх. Е, този път успя, и то как! Вкара седем гола, асистира за три и беше сърцето и душата на отбора. Междувременно, подобри и рекордът за най-много мачове на Световно първенство, като финала срещу Франция бе негов 27-ми.

Издънката ( играч): Кристиано Роналдо. Той беше ли на турнира? Да, вкара една дузпа срещу Гана, с което стана единственият футболист, който се разписва на пето световно и до там. Не беше лидерът, който сме свикнали да гледаме. Нямаше го. Логично, Португалия се представи под очакванията.

Издънката ( отбор) : Тук сме малко раздвоени. Белгия пристигна на турнира като номер 2 в ранглистата на ФИФА, което не им попречи да вкарат само един гол и да отпаднат още в групите. Германия традиционно е един от фаворитите за трофея, но и те „сгънаха цирка“ още в групите. Поне биха Коста Рика…

Гол на турнира: Първо да подчертаем, че не говорим за най-красив гол ( имаше много), а за този, който най-много ни впечатли. Няма да те изненадаме, като кажем, че това беше изравнителният гол на Нидерландия в 101-ата минута ( от редовното време) на полуфинала срещу Аржентина, нали.

Спасяване: И тук нещата са ясни – това, което направи Емилиано Мартинес в 120-та минута на финала ще остане в историята.

В заключение ще отдадем заслуженото и на отбора на Мароко, който шокира цял свят с блестящото си представяне на турнира и стигна полуфинал, ставайки първия африкански отбор, стигнал до тази фаза.

И да – Аржентина напълно заслужено са Световен шампион.