Петимата най-резултатни футболисти на Висшата лига

Няма никакво съмнение, че Английската Висша лига е най-популярното първенство на планетата. И ние я следим. И ти. Затова решихме да ти разкажем кои са петимата най-резултатни футболисти в нейната история.

На пето място е Франки Лампард. Самият факт, че настоящият мениджър на Евертън попада в тази класация, е впечатляващ. Помниш, че беше халф, нали? Неговата кариера продължи цели 21 години. Юношата на Уест Хям и легенда на Челси има най – много мачове от тук присъстващите – 609. Уау! В тях той се разписа 177 пъти, което никак не е малко, имайки предвид позицията му на терена.

Четвърти в класацията е Серхио Агуеро. Наскоро му се наложи да прекрати бляскавата си кариера поради сърдечни проблеми, за което ние много съжаляваме. Аржентинецът изигра 275 мача за Ман Сити, в които отбеляза 184 гола. От тях един ще остане завинаги в историята на играта – онзи срещу КПР в последната минута на последния кръг, с който направи „гражданите“ шампиони.

Трети е Анди Коул. Не е като да не мина през доста отбори – Нюкасъл, Манчестър Юнайтед, Съндърланд, Портсмут, Фулъм, Ман Сити и Блекбърн. Игра 13 години, през които записа 414 мача и 187 гола. Той е един от малкото футболисти, които успя да спечели всички възможни награди в Англия.

В подножието на върха застава Уейн Рууни. Легендата на Манчестър Юнайтед изигра 491 мача, в които вкара 208 гола. Макар да бе част от невероятния отбор на Сър Алекс, който газеше всичко наред, и да игра редом с Райън Гигс, Роналдо, Скоулс и т.н, ние ще го помним с първият му гол, когато още беше невръстно хлапе. Сещаш ли се – онзи гениален удар, като играч на Евертън, с който направи безпомощен Дейвид Сиймън. Е, и онази задна ножица срещу Сити, също беше велика.

Стигнахме и до първото място – то е за великия Алън Шиърър. 441 мача и 260 гола! Има ли смисъл да говорим повече? Минаха повече от 15 години от последния му гол и все още не се е намерил някой, който да подобри постижението му. Ако ни питаш нас, скоро няма и да се появи. Нещо като рекорда на Стефка Костадинова!