Петимата най-богати спортисти за 2021 година

Добре знаеш, че спортистите изкарват немалко пари. Говорим за известните и успелите, не за всички спортисти по света. Освен високите заплати, те имат спонсорски договори с кого ли не, участват в какви ли не реклами (някои от тях доста безумни, според нас), развиват собствени бизнеси и т.н.

В тази статия ще те запознаем със спортистите, които „захлебиха“ най-много през 2021 година.

На пето място се класира ЛеБрон Джеймс. Звездата на НБА и Лейкърс може да се похвали със супер успешна година. Той заработи „скромните“ 96,5 млн. долара. Интересното е, че едва една трета идват от баскетбола – 31,5 млн. Останалите 65 са от участието му в новия “Space Jam”, стана лице на Пепси ( след като разтрогна с Кока Кола) и други рекламни договори. А да – придоби дял от Fenway Sports Group, които са собственици на Ред Сокс и Ливърпул. Та и от там ще капе малко.

Четвърти в класацията се нарежда Дак Прескът. Легендарният куортърбек на Далас Каубойс е станал по-богат с 107,5 млн. долара за миналата година. Той удължи договора си с клуба за още четири години, за което получи нелош бонус от 66 млн. Освен това, наскоро Прескът инвестира във веригата ресторанти Walk On.

Трети е Роналдо. Португалецът заработи 120 млн. долара за миналата година. Той има “lifetime” договор с Найк, а и брандът му CR7 се развива доста бързо – освен с дрехи и аксесоари, той се насочи към построяването на луксозни фитнес комплекси и хотели. Кристиано стана първият човек в света, който достигна кота 500 млн. последователи в социалните мрежи.

Точно под върха по приходи е Меси. Дори и тук Роналдо и Меси не могат един без друг. Аржентинецът е увеличил банковата си сметка със 130 млн. долара. Помниш миналото лято и цялата драма около напускането му на Барселона в посока ПСЖ, нали? Ставаше дума за едни пари. Той има доживотен договор с Адидас, както и модна линия за дрехи, чийто дизайнер е сестрата на Томи Хилфигер – Джини.

Най – после стигнахме и до върха. Там е Конър МакГрегър. Как ти звучи 180 млн. долара за една година? Макар, че Дъстин Порие го нокаутира за отрицателно време в единствената му битка в UFC за годината, той заработи 22 млн. Най – големите му приходи идват от марката му уиски Proper 12, както и лайфстайл бранда му Roots of Fight.

Ние, от sesame.bg, казваме „Дай Боже всекиму“ такива приходи. Ако се случи и на теб – не забравяй да ни почерпиш!