Най-големите загуби на топ отборите в Европа

Тъй като още ни държи влага мачът между Ливърпул и Манчестър Юнайтед в неделя, в който домакините счупиха не един и два рекорда при победата си с 7:0, решихме да се поразровим и да проверим кои са най-големите загуби на топ отборите в Европа. Ето ги и тях:

Манчестър Юнайтед: „Седем е добро число“ важи в пълна сила за „червените дяволи“. Освен спомената загуба в неделя, тимът от Манчестър е губил още три пъти със същия резултат – от Блекбърн, Астън Вила и Уулвърхемтън.

Ливърпул: И на тях им се е случвало да губят с голям резултат – 1:9 от Бирмингам през далечната 1954 г.

Барселона: Всички помним онова 2:8 от Байерн в Шампионската лига преди няколко сезона. Оказва се, че има още по-изразително поражение в историята на тима – през 1931 г. те губят с 1:12 от Атлетик Билбао, който по-късно става и шампион на Испания.

Реал Мадрид: може и да си рекордьор по спечели купи в Шампионската лига (14), но това не означава, че не си губил катастрофално – 1:8 от Еспаньол през сезон 1929/1930 г.

Байерн Мюнхен: „баварците“ губят с 0:7 от Шалке през 1976 г. И то като домакин…

Милан: най-голямата загуба в историята на „росонерите“ е 0:8 от Болоня през 1922 г.. Също в домакински мач. Като гост също имат два „незабравими“ мача – загубите от Ювентус и Аякс с по 0:6.

Ювентус: 0:8 и 1:8 от двата ти най-големи съперника, Торино и Милан, не звучи никак добре, нали? А в един сезон пък изобщо. Е, случило се е  – през 1912 г.