Малдини – фамилия за историята

От време на време може да чуеш, че баща и син са играли в един клуб. Или пък двама братя. Но колко често ще чуеш, че баща, син и внук са имали успешни кариери? И то за един клуб! Ние се сещаме за два такива случая, като днес ще ти разкажем за династия Малдини.

Да, и ние сме дали нещо на света – Бисер, Борислав и Николай Михайлови играха за Левски. Уникалното тук е, че и тримата са вратари! Обещаваме ти, че ще ти разкажем и за тях.

Сега за Малдини. Династията започва през далечната 1954, когато Чезаре Малдини прави своя дебют за Милан. Година по-късно той вече е капитан на клуба! Чезаре играе 12 години за „росонерите“, в които печели четири пъти Серия А и веднъж Купата на Европейските Шампиони. Макар със стотици мачове зад гърба си, той получава едва пет жълти картона за целия си престой в клуба.

Неговият син, Паоло, тръгва по стъпките на баща си, когато е едва на 16. През 1985 дебютира за клуба и изиграва 902 мача. Или иначе казано – 31 години и 23 трофея! Велико! Едва ли ще ти бъде лесно да посочиш по-интелигентен защитник от него в по-съвременната история на футбола. В знак на признателност, Милан вади от употреба легендарният номер 3, когато Паоло приключи кариерата си.

Стигаме и до най-малкия (за сега) – Даниеле. Той дебютира на 02.02.2020 г. срещу Верона, когато влиза в добавеното време на мача. Година и половина по-късно, на 25.09, записва първия си мач като титуляр. И вкарва първия си гол.

Фамилията от Милано има над 1 000 мача за Милан в Серия А, което е феномен. Да си признаем, не бихме заложили, че това ще бъде повторено.