LEC Season Finals 2023

История и какво предстои в Season Finals

След като G2 Esports успяха да доминират и спечелят срещу Excel Esports в LEC Summer Finals, вече са ясни 6-те финалиста.

Тези 6 финалиста ще се състезават в Best of 5. Победителите на Winter/Summer Split – G2 и победителите на Spring Split – MAD Lions, натрупаха най-много Championship Points. Следователно те са поставени в Upper Bracket, където ще се изправят срещу Team BDS и Excel Esports.

За отборите от Lower Bracket, SK Gaming и Fnatic: има само една игра между тях деляща ги от края на техния 2023 LEC сезон. Те ще играят срещу губещите от Upper Bracket за последния си шанс за място на Worlds и LEC Season Finals. SK Gaming ще вземат по-високо поставения губещ, докато Fnatic ще вземат по-ниския.

MAD Lions vs Excel

Не е особено ясно какво се случи с MAD Lions след като спечелиха Spring Playoffs по-рано тази година. След като стигнаха до MSI, те паднаха до 7-ото място в LEC Summer. Изглеждаха и продължават да изглеждат в лоша форма. Така че, въпреки че имат втория най-голям брой точки откъм Champion Points, те не са в най-добрата си форма в целия Summer Split.

Междувременно Excel се представиха доста добре, като се класираха на първо място в LEC Summer Playoffs 2023. Като се има предвид тази отлична форма, MAD Lions не са предпочитания отбор. Excel искат да стигнат много по-нагоре във LEC Season Finals и да спечелят място за Worlds.

Единствения начин тази серия да не върви според прогнозите е, ако MAD Lions някак си успеят да се върнат в своята перфектна форма.

Прогноза: MAD Lions (1-3) Excel Esports

G2 Esports vs Team BDS

От друга страна, този полуфинален мач е много по-малко спорен.

G2 Esports, най-доминиращият отбор в LEC, се завърна на трона си за Summer Split, постоянно печелейки на всеки етап от състезанието.

Междувременно, Team BDS се добраха до върха, спечелвайки третите най-много Championship Points благодарение на впечатляващата си последователност в игрите.

Въпреки тяхната последователност в мачовете, фаворити остават G2 Esports.

Прогноза: G2 Esports (3-0) Team BDS