Когато отидеш на мач, а малко по-късно вкараш гол

Ясно е, че всички разбираме от футбол повече от треньора, както и че сме по-добри от футболистите на терена. „ Този за нищо не става“, „ако играем в квартала, той ще е резерва“, „аз го вкарвах това“ и т.н. подхвърляния от трибуните са неизменна част от футболния фолклор. А дали наистина е така?

Днес ще те върнем близо 30 години назад в една контрола на Уест Хям. Лятото на 94-та е (да, онова хем незабравимо, хем безпаметно лято) и Уест Хям води подготовка за новия сезон. Играят контрола срещу Оксфорд на едно от тренировъчните си игрища. Фен, на име Стийв Дейвис, се откроява сред тълпата. Докато пуши цигари и пие бири, той не спира да „храни“ централният нападател на тима Лий Чапмън. Така цяло полувреме. Нервите на Хари Реднап, мениджър на Уест Хям, не издържат и му казва, че ще влезе като смяна на Чапмън. „ Да видим дали си толкова добър футболист, колкото си в приказките“, му казва той и го праща в съблекалнята да се преоблича.

„Не можех да повярвам какво се случва. Бях изпил няколко бири, а след малко щях да играя за Уест Хям.“, казва Стийв. „В първите пет минути ми трепереха краката, но след това всичко си дойде на мястото.“ А знаеш ли какво се случва в средата на полувремето – Стийв вкарва гол! Уест Хям печели с 4:0 и завършва 5-ти в края на сезона, класирайки се за Европейските турнири.

Незабравим ден за Стийв Дейвис. Само си го представи – отиваш на мач с нагласата да изпиеш няколко бири на хубавото време, а малко по-късно играеш за любимия си отбор, че и вкарваш гол!