„Историята на Купата“ стъпи на книжния пазар

Луксозното енциклопедично издание „Историята на Купата“ от Теодор Борисов стъпи на книжния пазар. Проектът на Sesame е първата книга, посветена на турнира, у нас.

Тя събира на едно място не просто фактите за всеки един сезон от 1938 г. насам. Тя е летописът на Купата. С факти, история и разкази. Мигове от една 85-годишна футболна романтика. Такива каквито са. Носещи изключително богата палитра от фактология и пренасящи ни в едно позабравено време на футболни джентълмени.

Историята на Купата на България е богата както на паметни моменти, така и на легендарни играчи, допринесли за наследството на турнира. Памет, която до този момент не бе намерила своя документален пристан.

„Този труд е не само първият по рода си, но и събира в себе си изключително богата палитра от информация, до която читателите не са се докосвали досега. „Историята на Купата“ улавя по много точен начин духа и романтиката на турнира. Надпревара, която винаги е носела много емоции и е минала през много етапи на развитие. През последните години, Българската професионална футболна лига работи изцяло в посока популяризирането на формата и за мен е истинско удоволствие, че с генералния спонсор Sesame продължаваме заедно тази линия. Защото в крайна сметка, бъдеще можем да градим тогава, когато се отнасяме с почит към миналото и историята на българския футбол“, сподели във връзка с излизането на книгата президентът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов.

„Този турнир осигурява единствената възможност за феновете в Съединение, Банско или Балчик да гледат техните любимци в сблъсък с водещите отбори в страната. Отбори
като Чепинец (Велинград), Чирпан, Миньор (Бухово) и Септември (Симитли) през годините доказват, че в рамките на един мач всичко е възможно и библейският сюжет за Давид и Голиат не е само обикновено коментаторско клише. Надпреварата е толкова богата, че всеки може да намери своята история в нейната съкровищница. Сега тя е ваше достояние и се надяваме, че чрез книгата ще откриете „магията на Купата“, разкрива от своя страна авторът Теодор Борисов.

Книгата „Историята на Купата“ може да бъде открита в големите вериги, а онлайн е налична в магазина на издателство Мусагена, които застанаха зад проекта.