„Историята на Купата“ получи своята официална премиера

В четвъртък в зала 1 на Съюза на архитектите в България се състоя официалната премиера на „Историята на Купата“ от Теодор Борисов.

На събитието присъстваха редица представители на футболната общественост, спортни журналисти от водещи медии и привърженици. Специален гост на премиерата пък бе писателят Георги Бърдаров, който сподели непосредствените си впечатления от книгата, както и своите любими спомени, свързани с турнира за Купата на България.

„В тази книга историите са поднесени по изключително увлекателен начин и наистина е пълна освен със статистика и с любопитни детайли от историята, голяма част от които не ми бяха известни и на мен. Това е един изключително качествен труд, който вярвам ще бъде оценен подобаващо от читателите“, сподели Георги Бърдаров.

Авторът Теодор Борисов от своя страна изказа своите благодарности към Sesame за възможността да се създаде първата по рода си книга, посветена на турнира за Купата на България.

„Похвално е, че Sesame не следва модела „всичко започва от нас“ и като генерален спонсор на турнира обръща сериозно внимание на историята и традициите. За мен бе удоволствие да се включа в проекта и заедно с целия екип, работил по книгата, да създадем първата по рода си подобна творба. Вярвам, че ще се хареса на всички читатели и всеки ще открие нещо за себа си вътре“, заяви Теодор Борисов.  

Проектът на Sesame е първата книга, посветена на турнира, у нас и събира на едно място не просто фактите за всеки един сезон от 1938 г. насам. Тя е летописът на Купата. С факти, история и разкази. Мигове от една 85-годишна футболна романтика. Такива каквито са. Носещи изключително богата палитра от фактология и пренасящи ни в едно позабравено време на футболни джентълмени.

Книгата „Историята на Купата“ може да бъде открита в големите вериги, а онлайн е налична в магазина на издателство Мусагена, които застанаха зад проекта.