#irespect: Ирен Дикова – Димитров поема към Световните зимни игри за трансплантирани

Дух, воля и характер на победител. Черти, които няма как да не уважаваме у всеки човек, независимо дали се занимава със спорт или преследва своите мечти в различно ежедневие. Битие, в което стремежът към това да бъдем по-добри и да преодоляваме трудностите всеки ден ни прави истински живи и истински стойностни.

Типичен пример за това е Ирен Дикова-Димитров, която след броени дни ще представи родината ни на Световното първенство по ски и зимни спортове за хора с трансплантации в Италия. Самата тя е с трансплантиран бял дроб и ще стъпи на пистата, където са се провеждали и кръгове от Световната купа. Надпреварата ще се състои в периода от 3 до 8 март, а интересен факт е, че това е първото участие на състезател от България в 45-годишната история на първенството. „В Световното първенство се включват трансплантирани от 5-6-годишни до 80-годишни. Те са от цял свят, а дисциплините са биатлон, кърлинг, ски алпийски дисциплини – слалом, гигантски слалом, супер джи. Аз имам намерение да участвам в последните три надпревари“, споделя Ирен, която има зад гърба си куп отличия.

От 10- до 17-годишна печели медали в ските и в дисциплините, в които ще участва в Италия. Занимава се професионално, а преди операцията има две втори места на Републиканско по ски в България. „След операцията се гордея най-много със златния си медал по тенис на корт и бронз на тенис на маса“, споделя още тя.

Какво още разкрива Ирен и как Sesame реши да подкрепи нейните усилия ще разберете съвсем скоро в поредица от материали.

 #irespect