#irespect: Фурор и два златни медала за Ирен Дикова! (видео)

Ирен Дикова прави истински фурор на Световните зимни игри за трансплантирани и вече спечели в две от спусканията. Българката триумфира със златото в слалома и в гигантския слалом в Бормио.

„Щастлива съм, емоцията е голяма и много се радвам, че съм тук и мога отново да се състезавам“, споделя с вълнение Ирен, чийто успех идва седем години след белодробна трансплантация, която спасява живота й.

В третия ден от Световните игри в италианския курорт Ирен ще участва и в дисциплината Супер Г.

Надпреварата ще продължи до 8 март, а интересен факт е, че това е първото участие на състезател от България в 45-годишната история на първенството. „В Световното първенство се включват трансплантирани от 5-6-годишни до 80-годишни. Те са от цял свят, а дисциплините са биатлон, кърлинг, ски алпийски дисциплини – слалом, гигантски слалом, супер джи. Аз имам намерение да участвам в последните три надпревари“, споделя Ирен, която има зад гърба си куп отличия.

Какво разкрива Ирен за трудния, път, препятствията, мечтите и целите и как Sesame реши да подкрепи нейните усилия вижте в специалното ни интервю тук:

 #irespect