България с достойно представяне на световното по e-Sports

Въпреки изключително силното си представяне, нашите момчета отпаднаха на крачка от финалния рунд за разпределението на медалите в дисциплините CS:GO и DotA 2, съответно на четвъртфинал и полуфинал, в Play-In фазата на Световното първенство по e-Sports, което се провежда в Бали. Освен с общо 11-те победи в отборните дисциплини, ще запомним това първенство и със зрелищната победа на Георги Фиков над представителя на Пакистан в дисциплината eFootball с 9:0 и 10:0.

Отборът ни по DotA 2 се наложи повече от убедително над селекциите в груповата фаза и затвърдиха първото си място в група C след победа срещу отбора на Тунис.

Failetz, bzm, lil pleb, Mastermind и  La Joya преминаха в елиминационната фаза, но  за съжаление трите загуби, които претърпяха, ги разделиха от медалите.


DotA 2https://wec.iesf.org/countries/bulgaria/dota-2

Групова фаза:

България 1:0 Полша / България 1:0 Колумбия / България 1:0 Тунис

България 1:0 Сирия / България 0:1 Team IESF (Русия)

Елиминации:

България 2:0 Грузия / България 2:1 Мианмар / България 1:2 Лаос

България 0:2 Тайланд

България започна участието си на Световното първенство в Бали с убедителна победа. Нашите момчета bubble, dream3r, Oxygen, h4rn и REDS7AR се наложиха над тима на Унгария с резултат 16:11 в дисциплината Counter-Strike: Global Offensive, но за съжаление по време на елиминационната фаза отстъпиха на Германия и отпаднаха от турнира на крачка от финалите.

Counter-Strike: Global Offensivehttps://wec.iesf.org/countries/bulgaria/cs-go

Групова фаза:

България 16:11 Унгария / България 16:11 Сърбия / България 16:09 Хърватия

Елиминации:

България 16:02 Уелс / България 16:02, 14:16, 09:16 Германия

Нашият национал в дисциплината eFootball Георги Фиков записа исторически победи над състезателя на Пакистан с 9:0 и 10:0, а в следващите срещи размени по една победа с представителя на Бутан.

Класирането на българския национал за фазата на елиминациите зависеше от последния двубой срещу корееца Young Woo Song, но за съжаление Фиков отстъпи.

eFootball

Групова фаза:

България 0:1 Малдиви / България 1:2 Малдиви / България 9:0 Пакистан

България 10:0 Пакистан / България 2:1 Бутан / България 0:3 Бутан

България 0:1 Южна Корея / България 0:3 Южна Корея

Сезам Онлайн се гордее с представянето на нашите момчета в Бали и ще продължаваме да помагаме за тяхното развитие.