България е на световната e-sports сцена в дисциплините eFootball, DotA 2 и CS:GO

IESF World Esports Championship 2022 започва след броени часове!  

IESF (Международната федерация по електронни спортове) е глобална организация, базирана в Южна Корея, чиято основна мисия е да признае киберспортовете като легитимен спорт. Членки на IESF са 123 държави от цял свят, като броят им расте всяка година. България бе приета през 2022-ра година, благодарение на Българска национална федерация по електронни спортове (БНФЕС), зад които заставаме и ние от sesame.bg.  

От 2009-та година насам Международната федерация по електронни спортове ежегодно организира World e-Sports Championship – Световно първенство по различни е-спорт дисциплини, което дава поле за изява на стотици играчи и събира пред екраните милиони фенове. 
 
Световното първенство противопоставя един срещу друг най-добрите кибератлети в целия свят, за да определи кои нации ще вдигнат купата в различните дисциплини. World e-Sports Championship в момента е единственото глобално събитие в сферата на електронните спортове, в което участват национални отбори. 
 
14-тото издание на World E-sports Championship ще се проведе в периода 01.12-12.2022 г. в Бали, Индонезия, а общият награден фонд е 500 000 долара. 
 
Официалните дисциплини тази година са 6: eFootball, DotA 2, Tekken 7, CS:GO, PUBG Mobile и Mobile Legends, като България ще има свои представители в три от тях: eFootball, DotA 2 и CS:GO. 

Пожелаваме успех на нашите момчета и сме сигурни, че ще се представят достойно.