Суперкомпютър и EA Sports прогнозираха триумф на Аржентина в Катар

Кой ще триумфира с титлата в Катар? Този въпрос вълнува отдавна феновете, но става все по-актуален в навечерието на най-големия футболен форум.

Верни на своята дългогодишна традиция, от Electronic Arts направиха прогноза кой ще стане световен шампион, използвайки симулиране на мачове в най-популярния си игра – FIFA 23.

Големият шампион във футболния симулатор е Аржентина, предвождан от голямата си звезда Лионел Меси. Нападателят на Пари Сен Жермен дори е голмайстор на турнира с осем попадения.

По пътя си към финала с Бразилия, спечелен с 1:0, „гаучосите“ елиминират Дания, Нидерландия и Франция. „Селесао“ пък се справя с Южна Корея, Германия и Португалия. Бронзовите медали са за французите.

От EA ще пуснат специална добавка към играта за Световното първенство за четвърта година, като интересното е, че прогнозите им дотук са успешни и познават шампионите през 2010, 2014 и 2018 със същия метод.

Аржентина ще е новият световен шампион и според суперкомпютъра на BCA Research, който изготви прогнозата си на база на представянето на отборите на последните четири световни първенства.

Пътят до финала според машината обаче е различен от прогнозирания от ЕА.

Според изследването Аржентина ще срещне Португалия на финала, а Лионел Меси и Кристиано Роналдо ще решат спора си веднъж завинаги.

Ако прогнозите се сбъднат, Аржентина ще вземе титлата за трети път в историята и за първи от 1986 г. насам.