Акинфенва – „нацепената батка“ от Англия

Ако „цъкаш“ FIFA, няма как да не си чувал за Адебайо Акинфенва. През 2015 година той попада в рекордите на Гинес, като най-силният футболист в историята на играта. От тогава насам, той оглавява класацията, която измерва чистата физическа мощ на играчите. Именно феновете на FIFA му лепват прякора „Звярът“. Не че наистина е страшен, просто е много голям.

Роденият в Айлингтън таран на Уикъмб тежи точно 110 кг. Мечтано тегло за много „батки“ у нас. Сигурно не би искал да го срещнеш в някоя затънтена уличка по тъмно, но всъщност Акинфенва е готин тип с чувство за хумор. Ако му прегледаш сторитата в социалните мрежи, ще разбереш какво имаме предвид.

Кариерата му не е от най-бляскавите, но пък заради физиката си е разпознаваем почти навсякъде. Играе из долните дивизии на Англия, като сменя отборите доста често. В Уикъмб се задържа най-дълго, като вече пета година е там и има почти 50 гола за тима в 150 мача.

Определено началото на януари 2015-та година е най – вълнуващият му мач в кариерата. Тогава неговият Уимбълдън е домакин на Ливърпул в мач от ФА Къп. Клубът на сърцето му. А знаеш ли какво се случва в 36-та минута на мача – да, Големият Байо бележи гол! Само можем да си представим какви емоции са нахлули в главата и душата му. Ливърпул печели с 2:1, но на кого му пука, всъщност. В един ден той е сбъднал детската си мечта – да играе срещу Ливърпул и да вкара гол! И като бонус, си разменя фланелката със Стивън Джерард. Каква вечер само!

Любопитен факт за него е, че има собствена модна линия, която е кръстил „Beast mode on”. Честно казано, се надяваме това да не е последният му сезон в кариерата. Все пак е на 40. Но пък е здрав и голям. И  ние искаме да тренираме с него, може пък и да го бием на канадска.