8 стъпки, с които да предпазите печалбите си от алчността

Добрият играч не печели повече, той просто знае как да губи по-малко.

В следващите редове ще опишем 8 полезни съвета как да запазите и увеличите печалбите си, но преди това ще ви запознаем с мисловния процес на професионалистите. Той се състой от три модела, които, ако прилагате всеки път, когато играете, ще започнете да трупате повече печалби и да избягвате загуби: 

  1. Замислете се за колко играете – фиксирайки минимална печалба от залозите, ще ви позволи да се освободите от вечния въпрос “напред ли съм?”. Да, звучи интуитивно, но доста хора, особено тези, които играят покер или слот игри онлайн, могат да загубят представа с колко са започнали и колко са изиграли. На много от нас се е случвало да загубим представа за времето с 40 Super Hot Slot или пък Burning Hot. Затова избирайки минимална сума и записвайки я на лист хартия, ще ви помогне да “зазимите” адреналина от играта и да се придържате към система, която да ви помогне да спечелите или поне защити от сериозни загуби. 

Поуката: изберете за колко пари играте и се съобразявайте с това.

  1. Целете се високо, но си гледайте в краката – залагайте на големи коефициенти, с малък шанс за печалба и голяма отплата. Играйте на покер на високи залози, но не се оставяйте да залагате суми, които могат да ви навредят на стандарта на живот. Рим не е построен за един ден, от онлайн залагания не се трупа състояние с един залог – помнете това и ще получавате повече наслада от играта си. Особено ако играете на игри с карти, като покер, блекджек или карибски покер, може адреналинът така да ви подведе, че да направие залози, за които после да съжалявате. Залагайте търпеливо и смирено – само така ще можете да се хвалите на приятелите с печалбите, които си носите от хазартни игри. 

Поуката: късметът ще работи за вас, ако не разчитате само на него. 

  1. Опитомете алчността си – желанието да имаме повече е познато на всеки човек. На повечето ни се иска да получаваме наготово и да действаме с огромен размах, но истината е, че алчността е полезна, само когато разбираме как ни влияе. Затова, когато усетите изпепеляващия адреналин от залога, не се оставяйте това чувство да ръководи, а му се насладете и не правете повече залози, ако те могат да се окажат финансово неизгодни за вас. Също така, теглете фиксирани суми от печалбите си, за да имате физическо доказателство за прогреса, така ще бъдете по-смирен и по-разумен при следващи залагания. Особено важен съвет при игрите на карти, защото често хората си мислят, че няколко на брой последователни печалби на покер масата им гарантира, че и бъдещите карти ще бъдат добри. Това е така наречената самоизмама на “горещата ръка” (терминът произлиза от баскетбола). Тази заблуда усилва вашата алчност, което може да ви навреди сериозно. 

Поуката: пожелавайте си повече и повече с всеки следващ залог, разглеждайте всеки следващ залог индивидуално и теглете от печалбите си. 

Разглеждайте хазартните игри основно като начин за забавление и второстепенно, като източник на финанси. 

Всеки търси прекия път от капиталистическия лабиринт, но игрите на късмета не са това. Залагайте и се забавлявайте, играйте разумно и не се оставяйте алчността ви да води, но и не играйте без нея. 

Опитайте се да създадете дневни, седмични и месечни парични цели. Тогава залагането се превръща от тревожна материя в премерана игра, която със сигурност носи наслада и често печалби. 

8-те стъпки, с които да предпазите печалбите си от алчността

  • Не прекалявайте – играйте всеки ден, но само ако ви се играе. Не превръщайте залагането в работа;
  • Залагайте, само когато “го чувствате” – ако интуицията ви мълчи, по-скоро не играйте;
  • Не се тревожете, че пропускате – това важи както за инвестиции, така и за залози;
  • Не залагайте с пари, които за предназначение за друго – наем, храна, транспорт и всички останали жизнени нужди трябва да са покрити, преди да решите, че имате пари за игра;
  • Не сменяйте стратегията по средата на играта – футболни залагания, покер турнири, слот игри. Каквато и да е вашата любима онлайн игра, следвайте стратегия и не увеличавайте залога по време на играта;
  • Винаги залагайте разумно и мислете трезво – не се опиянявайте от мечтите за голямата печалба да водят залозите ви. Играйте винаги по система и помнете, че малките ежедневни подобрения водят до големи състояния;
  • Играете единствено срещу себе си – играта на късмет е безкрайна. Няма дата, когато залозите ще спрат, затова не сравнявайте печалбите си с никой друг, освен с вас. Сравнявайте днешния си финансов резултат с този от преди една година и това ще е единственият нужен измерител за успеха ви; 
  • Не се учете от грешките, спрете ги – когато имате система, осъзнавате импулсите си и залагате с мисъл, тогава ще може да се забавлявате повече и ще печелите повече.

Всеки може да печели от хазарт, но тези, които се и забавляват, печелят повече.

В заключение, изброените стъпки срещу алчността ще ви помогнат да контролирате играта си значително по-добре. Но най-важното е да практикувате съзнателно залагане, което ще рече, че трябва да не забравяте, че хазартните игри са забавление и ако няма загуби, печалбите не биха били толкова сладки и така наелектризиращи.