Worlds Finals 2023 – T1 срещу Weibo Gaming

Какво се случи до момента

Два отбора сега са на ръба на победата – Корейският T1 ще се изправи срещу китайския Weibo Gaming на Worlds Finals в Сеул.

T1 победи непобедения до този момент китайски отбор JD Gaming с 3-1 в полуфиналния си мач в неделя, печелейки билет за Finals за пети път в историята на турнира. Ден по-рано, Weibo Gaming победи другия китайски отбор Bilibili Gaming с 3-2, за да си осигури така желаното място.

Загубата в неделя беше особено горчива за JD Gaming, които също бяха победени от T1 на полуфиналите миналата година, отново губейки с 3-1.

Азиатските игри

Тогава за JD Gaming играеха корейците Kanavi, Ruler, които само преди месеци помогнаха за издигането на корейския национален отбор до победата в Азиатските игри в Хангжу, печелейки злато.

Въпреки че трябваше да изиграе само един мач на голямата сцена. T1 Faker получи освобождаване от военна служба в Южна Корея.

T1 и Weibo Gaming

T1 е единствения корейски отбор, който стигна до полуфиналите. Останалите три места бяха заети от отбори от китайскитата професионална лига. Bilibili Gaming нокаутира корейския Gen.G Esports, който досега беше непобеден на турнира. Корейският KT Rolster падна от китайския JD Gaming по време на четвъртфиналите.

За Феновете на T1, може би най-популярния отбор в корейската лига. Тази година е шанс за изкупление след загубата от аутсайдерите – DRX.

Докато T1 има три световни шампионски титли зад гърба си, те никога не са печелили у дома. Корея беше домакин на турнира през 2014 г. и 2018 г.

След като Weibo Gaming достигна Worlds Finals, TheShy ще играе на втория си Worlds Finals от 2017 г., където той печели Световното. За Xiaohu това ще бъде първия му световен финал в десетгодишната му кариера и седемте му участия в Worlds.

Прогноза: T1 (3:2) Weibo Gaming

Worlds е най-голямата сцена в света на LoL, масово франчайзната онлайн игра с повече от 150 милиона играчи на месец и професионални лиги по целия свят.

Къде, кога и как?

Worlds Finals 2023 ще се проведe в Gocheok Sky Dome в западен Сеул, а K-pop групата NewJeans, както и Heartsteel ще открият церемонията на 19 ноември. Церемонията започва в 10:00 българско време.