LEC Season Kickoff

Приветстваме LEC със стил тази година – ето всичко, което трябва да знаете за новото събитие на сезона.

Искаме обратно LEC, за да можем да спамим в чата… и за щастие ни делят само няколко кратки дни преди посрещането на новия League of Legends сезон.

През 2023 г. се поставя началото на състезателната година с наистина глобален празник – по целия свят, конкурентните региони на LoL Esports поставят най-добрите играчи на изпитание със серия от нетрадиционни мачове. На 11-ти януари в 17:00 часа  LEC‘s Season Kickoff Event ще приветства два отбора, съставени от опитни ветерани и ентусиазирани новобранци, които ще оставят своята следа в шампионата.

С комбинация от силните лидери като Лука ‘Perkz’ Перкович от Team Vitality, вълнуващи млади таланти като Мартин ‘Yike’ Сънделин от G2 Esports и международни звезди, новодошли като Shunsuke ‘Evi’ Murase, този сезон ще бъде изпълнен с нечувани комбинации, които може би никога няма да имаме възможност да видим на LEC арената.

Отборите ще се състезават в best-of-three на Summoner’s Rift – но това няма да както си го мислите.

Те ще играят в изцяло нов начален формат: best-of-three на Summoner’s Rift, където бановете са деактивирани, draft-овете не могат да се повтарят и играчите са принудени да сменят ролята си. Това ще изостри креативността на играчите, героите, които играят и способността да останат хладнокръвни до самия край – и ако винаги сте смятали, че вашият smite/ghost Bard top lane избор е тайният ключ за победата, това може да е единствения шанс да видите как се развива на LEC сцената.

Очаквайте шантави избори, смяна на позиции и някои истински фиести от старата школа. Забравете за предимството на опита – LEC Season Kickoff ще изисква от играчите да разчитат на чиста механика, за да надскочат иначе огранчените champion pools и размяната на местата в последния момент.

Нещата ескалират дори повече, защото тези отбори няма да се борят само за славата да бъдат короновани Season KickOff шампиони. Всеки играч от печелившия отбор ще има възможността да създаде свои собствен персонализиран emote заедно с екипа по дизайн на играта, които ще бъде достъпен за закупуване в играта?

LEC сезонът ще започне с ексклузивен стрийм на живо в TikTok, ръководен от Trevor ‘Quickshot’ Henry, започващ в 16:00 CET на 11-ти януари. Началото на сезона ще започне един час по-късно в 17:00 CET на lolesports.com.