Зрелище, pro-та и 14 милиона долара – това е Dota 2, The International 2022

Ако играеш Dota 2, сигурно си чувал за абсолютното зрелище, наречено The International. Тази година ще е седма, откогато Valve започват да организират турнирът на турнирите по Dota 2. Няма как да не споменем миналата, защото тогава наградният фонд (седнали ли сте?) е бил 40 милиона долара. Ще се „врежем“ по-детайлно в миналогодишния след няколко реда, първо да започнем с българската следа и колко дълбока е тя в The International.

Българите на най-големия турнир по Dota 2, The International

През 2017-та, когато Светът все още се въртеше нормално, едно наше момче зарадва всички български фенове на esport-а. Накратко, MinD_ContrRoL (Иван Бориславов Иванов) от Nigma.galaxy, бившите Team Liquid, играеше на 3 (offline-a) с Drack Seer или Beastmaster – едни от предпочитаните от него – та, MinD_ContRoL успя да сътвори страхотни отигравания, при това през целия турнир. Иван вече не е в отбора, но пък имаме добра новина.

Защото и тази година ще имаме представител от нашите ширини – най-младият ни професионален играч – bzm (Божидар Богданов) от OG. Нашият знае за кого да играе, защото, между другото, OG са единствените, които са печелили в две поредни години (back to back както му се казват) – през 2018та и 2019та.

Любопитни факти около Dota 2, The International

Връщаме се на миналата година. През 2021-ва, турнирът определено достига нови висини – не само откъм награден фонд, но и брой зрители. Тогава Valve организира турнира в Букурещ, като посрещна 18 отбора. Победител стават Team Spirit, който прибира 18 от 40-те милиона долара – никак не зле!

Всяка година турнирът се провежда на различна локация, като тази година е в Сингапур, освен това тази година е и най-дългият като продължителност –  цели 15 дни в периода от 15.10 – 30.10.2022 г. Разбира се, може да гледаш стриймовете и коментари на срещите тук: https://www.twitch.tv/rubara/about

Ако те засърбяха ръцете, влизай да играеш, ако пък наградните фондове ти завъртяха главата, в sesame.bg има интересни предложения за The International. Добре де, добре – 40 милиона няма как да си докараш, но пък адреналин, малко тръпка и една сума за почерпка – 100%.